DIY Mudmask

Je bekijkt nu DIY Mudmask

Maskertjes!

Voor mijn wellness zoektocht was ik net zo’n beautygirl. Ik had mascara in huis en die deed ik elke dag op. Ik deed af en toe een leuke vlecht in mijn haren, maar verschool me vooral achter mijn ‘momlook’. Mijn pluizige haar en onzuivere huid werden snel afgeschreven als hormonale wisselingen. Met make-up van de drogist leek ik al snel een porseleinen pop en ik jeukte me een ongeluk. Mijn badkamerkastje had letterlijk drie dingen: Krullenmousse, krullencrème en make up removerdoekjes. Ik vond het allemaal te lastig en het leverde me niets op. Alleen nog meer acne dan.

In mijn tienerjaren deed ik wel eens met vriendinnen een maskertje van de kruidvat. Van die heerlijk chemische geuren en kleuren, die we er veel te lang op lieten zitten. Zolang dat je huid bijna ruw aanvoelde, maar echt verzorgen daarna deed je dan weer niet.

Sinds ik mijn leven heb omgegooid heb ik gek genoeg ook meer interesse gekregen in goede huidverzorging en zelfs in make up! Waar ik twee jaar geleden niet verder kwam dan mascara, gebruik ik nu elke dag foundation, bronzer en blush. Zonder schadelijke stoffen en minus de acne de volgende dag. Ik maak mijn eigen glow serum met essential oils en daar is mijn huid flink van opgeknapt. Wel heb ik vaak last van zichtbare poriën, maar dat is niet iets waar ik me heel erg aan stoor.

Deze DIY is ontstaan na een post in één van onze geweldige Facebookgroepen. De individuele ingrediënten hebben ieder hun eigen kwaliteit, maar gezamenlijk geven ze een heerlijk verzorgend masker. Geen chemische cocktail, maar gewoon lekker kleien.

Wat heb je nodig?

  • Bentoniet Klei
  • Actieve Kool
  • Appelciderazijn
  • Vitamine E olie
  • Essential oils
  • Glazen of plastic potje
  • Plastic of houten lepel

Je kunt voor deze DIY verschillende essential oils gebruiken, je hebt niet veel nodig, 2-6 druppels, in totaal, is meer dan genoeg. Voor vette of onzuivere huid kun je Tea Tree, Patchouli of Frankinsence essential oil gebruiken. Voor de normale, droge of gevoelige huid kun je Lavender, Frankinsence, Copaiba of Elemi gebruiken.

Neem een houten of plastic lepel, géén metaal. Metaal deactiveert de actieve kool en dat wil je niet. Neem één lepel bentoniet klei en één lepel actieve kool. Doe er twee druppels vitamine E olie doorheen. Giet lepel voor lepel de appelciderazijn in je mengel en roer het er doorheen, tot het mengel tandpasta dikte heeft. Je mudmask is klaar voor gebruik!

Maak je gezicht schoon en verwijder make-up. Breng het masker aan, maar niet te dicht bij je ogen en mond. Laat het masker 10 tot 15 minuten zitten. Het kan zijn dat je huid gaat tintelen, dit is normaal. Veeg je gezicht schoon met een natte warme washand of handdoek. Je huid kan er wat rood uitzien, dit is normaal en trekt snel weg. Verzorg je huid met een glow serum of crème.

Wat doen die ingrediënten?

Bentoniet Klei: Rijk aan mineralen, draagt negatieve ionen en trekt daarmee positief geladen bacteriën en onzuiverheden aan.

Actieve Kool: Absorbeert chemicaliën, viezigheid, vettigheid en microplastics. Zorgt er voor dat je poriën optisch minder zichtbaar zijn. Is een hele milde scrub.

Appelciderazijn: Rijk aan enzymen en mineralen. Zorgt voor een goede zuurtegraad. Is antibacterieel en ontsmettend.

Vitamine E olie: Verzorgt de huid en vermindert rimpels. Vitamine E olie wordt ook gebruik om producten langer houdbaar te maken.

Essential Oils: Uiteraard het beste onderdeel van dit recept, ik ben natuurlijk wel bevooroordeeld. Met de essential oils maak je het masker helemaal custom made voor jouw huid. Geen pasklare oplossing, maar gewoon je eigen favoriete mengsel maken.

Je kan dit masker na gebruiken bewaren om binnen twee weken op te gebruiken. Na twee weken moet je het weggooien. Je kan het restje ook gebruiken om je oksel te detoxen als je bezig bent met overstappen naar een natuurlijke deo.

Geniet ervan!

Sanne

Geef een antwoord