Straling

Je bekijkt nu Straling

Haat-liefde

Ik ben me dus steeds meer bewust van straling. Frequenties is daarnaast ook een van mijn favoriete onderwerpen om over te praten of te schrijven. Je kan wel zeggen dat ik een beetje een haat-liefde verhouding heb met mijn telefoon, de laptop en de iPad. Tot voor kort hadden we helemaal geen iPad, en ik weet niet of ik het nu zo’n verbetering vindt. Je zal het misschien niet geloven, maar tot twee jaar geleden had ik geeneens mobiel internet op mijn telefoon. Ik was zo’n wificode vrager, of keek gewoon een halve dag niet op mijn telefoon. Ik miste er echt niets aan, misschien moet ik terug naar die tijd…

Straling is net de Heilige Geest, je ziet het niet, maar het is er wel. Nou is de Heilige Geest per definitie iets goeds, maar straling kan goed en slecht zijn. Je hebt heel veel verschillende soorten straling. Licht is bijvoorbeeld een soort straling, maar ook röntgen. Wifi is straling, maar je hebt ook gamma straling. Straling is een verzamelnaam voor elektromagnetische trillingen. Je hebt een spectrum waarin die elektromagnetische frequenties worden ingedeeld. Mensen hebben ook een frequentie, een natuurlijk en lage frequentie.

Stukje kwantumfysica.

Als mens heb je dus een basisfrequentie, die kan variëren. Een normale frequentie van een menselijk lichaam ligt tussen de 62 en 78 Megahertz. Des te lager je frequentie, des te slechter het met je gaat. Iets wat dood is heeft een frequentie van 0. Als je ziek wordt is je frequentie verlaagd, ziekzijn begint namelijk vanaf 58 Megahertz. 

Voeding heeft ook een frequentie. Verse voeding en kruiden hebben een frequentie tussen de 20 en 27 Megahertz, terwijl gedroogde kruiden iets lager liggen, namelijk tussen de 15 en 22 Megahertz. Ingeblikte en verwerkte voeding heeft een frequentie van NUL! Essential oils hebben ook een frequentie. De laagste frequentie onder de essential oils is 52 Megahertz en de hoogste is 320 Megahertz.

Muziek is (natuurlijk) ook een trilling. Als je een instrument bespeeld, snap je wat ik bedoel. Drummen is een hele directe vorm van trilling, maar een snaar of een blaasinstrument functioneren ook door trilling. Als je over de snaren van een viool strijkt ontstaat er een trilling, die vervormt in de klankkast naar het geluid wat wij kennen als vioolspel. Zo werkt het ook met bijvoorbeeld een dwarsfluit of klarinet. De radio functioneert natuurlijk ook via frequenties, zo wordt de muziek vervoert van de zender naar de ontvanger.

Dus wat is de ‘big deal’?

Zoals ik eerder benoemde, je hebt goede en slechte straling. Ik hoop dat je aan de hand van mijn voorbeelden begrijpt dat frequenties of straling een enorm breed, maar interessant, onderwerp is. Het probleem met straling is dat veel van de kunstmatig gecreëerde straling, zoals röntgen of gammastraling slecht zijn voor mensen en dieren. Het is bekend dat slechte straling negatieve effecten op een zwangerschap en ongeboren kind kan hebben. In de eerste moment van bevruchting en innesteling kan blootstelling aan weinig slechte straling een miskraam veroorzaken. De stralingsbelasting per onderzoek in het ziekenhuis verschilt en wordt mooi uitgelegd op deze website.

De kunstmatige stralingen zijn veel hoger in frequentie en schadelijker voor je lichaam. Heel kort door de bocht uitgelegd zorgt de straling van buitenaf voor storing met het lichaam. Die verstoring kost het lichaam moeite om op te vangen en daardoor ontstaat er schade. De schade ontstaat op celniveau, dus in eerste instantie merk je er niets van. Na regelmatige blootstelling wordt de schade groter en dat merk je vaak later in je leven aan het ontstaan van ziektes.

Je kan niet meer aan straling ontkomen in deze tijd. Als ik kijk naar mijn eigen leven dan is de belasting flink. We hebben Wifi in huis en hebben drie laptop die daarop aangesloten zijn. We hebben één iPad die vaak op standby staat en natuurlijk twee telefoons. We hebben een modem in de meterkast, maar daar zit nog een grote boosdoener, de slimme meter. De netbeheerders geven zelf aan dat de straling gelijk staat aan een mobiele telefoon. Op zolder staat de omvormer van de zonnepanelen ook continu uit te zenden om de opbrengst te communiceren. Dan heb je nog een magnetron, bluetoothspeaker, televisie. Misschien heb je Toon, de digitale thermostaat, of heb je lampen die met wifi te besturen zijn.

Ook in de auto ontkom je er niet aan, bluetooth verbinding om alles handsfree te kunnen bedienen. Wifi in de treinen, op stations, in restaurants, noem maar op. Internet, verbinding én dus straling zijn overal.

Hoeveel last heb je ervan?

De last die mensen hebben van straling is wisselend. Sommige mensen ervaren letterlijk continu hoofdpijn als zij zich aan teveel straling blootstellen. Anderen merken er niet veel van of herkennen de klachten niet als stralingsklachten. Hoofdpijn hoort dus bij de kenmerken, maar ook tinnitus (oorsuizen, piepen of rinkelen), misselijkheid, concentratieproblemen, tintelende vingers, jeuk, huidproblemen, de lijst gaat door en door. Persoonlijk ben ik regelmatig in de buurt geweest van een CT scan, doordat ik daar met mijn werk wel eens kom. Ik voelde gewoon wat ‘anders’ in de ruimte. Fysiek voelde het voor mij wel als een soort intense trilling, maar met het gezoem van het apparaat op de achtergrond kan dat ook meer het geluid geweest zijn. Hoe dan ook, ik voel daar iets anders dan in de rest van het ziekenhuis.

Straling is iets ongrijpbaars. Je absorbeert straling van een CT scan of röntgenfoto, maar hoe herken je die belasting? Als je zo’n onderzoek ondergaat let je meestal helemaal niet op hoe je je voelt, het is al ongemakkelijk genoeg om in een klein hokje om te kleden, helemaal als het een spannend onderzoek is. Als je last hebt van één van de bovenstaande klachten is het slim om eens te gaan kijken of en hoe je jouw stralingsbelasting kan minderen.

Wat kan je doen om stralingsbelasting te verminderen?

  • Draag je telefoon niet bij je, en leg hem weg als je hem niet gebruikt en bel op luidspreker.
  • Zet een tijdsschakelaar op je modem, zodat internet uitschakelt als jij slaapt
  • Op blote voeten in het gras. Ik zal deze uitleggen, want dat klinkt echt mega suf. Je lichaam absorbeert straling en kan die niet kwijt. De aarde neutraliseert de opgebouwde straling als je ‘contact’ maakt.
  • Gebruik geen magnetron!
  • Houd je laptop of iPad niet op schoot, maar ga aan tafel zitten om te werken.

Er zijn nog veel meer interessant dingen om te weten over straling en frequentie, dus ik hoop snel meer te kunnen vertellen.

Sanne

Geef een antwoord