Waarom kies ik voor Young Living?

Waarom kies ik voor Young Living?

Laat ik direct eerlijk zijn, ik wist NIKS van Young Living toen ik lid werd. Ik werd lid via een goede vriendin en had wel zoveel vertrouwen in haar dat alles wat ze zei waarheid was. Ik wist überhaupt niets van essential oils, laat staan van kwaliteit(sverschil). Waarom kies ik voor Young Living? Ik koos eigenlijk niet voor Young Living, Young Living koos voor mij. In juni 2018 heb ik mijn Starter Bundel van mijn man gekregen, voor mij verjaardag. Oliën waren helemaal nieuw voor mij en een heerlijke aanvulling op mijn leven. Ik was net gestopt met reguliere shampoo’s en ondervond hier mega veel bijwerkingen van. Lees hier hoe dat proces verliep.

Young Living is wereldleider in essential oils.

Ik had wel wat filmpjes gekeken en had de Seed to Seal website eens open gehad, maar het landde nog niet. Ik vond de prijs van de oliën hoog, en kon niet direct herleiden hoe dat kwam. Mijn referentiekader was toen nog heel anders. Mijn tweede aankoop was een grote uitgebreide oliënkit. In diezelfde maand meldde ik iemand aan die ook met oliën wilde beginnen. Nogsteeds kon ik het kwaliteitsverschil niet echt benoemen, buiten mijn standaard antwoord: ‘Young Living is wereldleider op het gebied van essential oils’. Wat waar is, maar zonder argumenten of achtergrondinformatie is het natuurlijk een schreeuw in de woestijn.

Degene die ik aanmeldde was niet tevreden en schreef daarover deze blog. Misschien ben je die al eens tegen gekomen als je Young Living hebt gegoogled. Er werd in de blog ook een punt gemaakt van de hoge prijs en dat zou komen door het marketingsysteem, aangezien Young Living heeft gekozen voor Netwerk Marketing. Een systeem waarbij iedere distributeur een eerlijk aandeel krijgt in de verkoop. Eerlijk? Ik was verslagen, ik voelde me persoonlijk aangesproken omdat ik deze vrouw niet goed had begeleid én kon nog steeds niet goed verwoorden waarom Young Living de beste keuze was.
Na veel gesprekken met Sander besloot ik deze business een jaar de tijd te geven, stelde een doel voor het jaar én boekte tickets voor een congres in september 2019. Als ik al mijn vragen beantwoord kreeg en zou groeien als bedrijf, dan bleef ik doorgaan, als dit niet lukte, zou ik stoppen.

Dus. Waarom kies ik voor Young Living?

Young Living is de wereldleider op het gebied van essential oils. Ze hebben een eigen kwaliteitskeurmerk, genaamd Seed to Seal. Lees meer over Seed to Seal op deze website, of kijk dit filmpje wat Seed to Seal samenvat. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar, dat is (veel) langer dan elk ander bedrijf wat essential oils verkoopt. Seed to Seal houdt kort gezegd in dat er drie pilaren zijn waarop het bedrijf de kwaliteit baseert. Sourcing, Science en Standards.

Sourcing, alleen de beste zaadjes in de beste grond worden bij Young Living gebruikt.

Young Living heeft eigen boerderijen en distilleert zelf de olie. Ze werken samen met een aantal partnerboerderijen die moeten voldoen aan de Seed to Seal eisen. Ze hebben het proces helemaal zelf in de hand, van het zaadje en de grond, tot het moment van oogsten en distileren. Dit is uniek in de essential oils sector. Young Living selecteert zelf de beste planten uit een oogst om daar de zaden uit te halen voor de nieuwe aanplant. Ze werken alleen met grond die niet vervuild is door pesticiden of intensieve landbouw.

Een interessant voorbeeld is Helicrysum. Deze plant stond op de rode lijst van uitstervende planten, kwekers noemde de plant ‘onkweekbaar’ en niemand had succes met het laten groeien van deze bijzondere plant. Helicrysum is een zeer kostbare olie met erg krachtige werking op het lichaam. Young Living is de uitdaging aangegaan en heeft de plant Helicrysum na 1,5 jaar van de rode lijst afgekregen! Het bleek dat de zaadjes niet groeide als ze geplant werden onder de grond, maar ontkiemde als ze bovenop de grond bleven. De planten groeien het liefst tussen de stenen en daarom heeft stenen in de velden gelegd om de plant te laten floreren! De olie is bij Young Living weer volop te koop. Hoe gaaf is het dat zo’n bijzondere plant en essential oil worden behouden voor de komende generaties!

Science, testen en vergelijken.

Young Living voert zelf ontzettend veel testen uit op de partijen olie. Ze bewaren zelf samples van elke partij om op een later moment nogmaals te kunnen testen, indien nodig. Ze worden onderworpen aan meer dan 21 testen. In het testcentrum van Young Living in Utah voeren ze dagelijks meer dan 3.000 kwaliteitstesten uit. Naast het testen in eigen laboratoria, worden de oliën ook nog getest door externe laboratoria voor aanvullende gegevens. Doordat Young Living zelf het hele proces van zaadje tot olie in het potje in de hand heeft, bouwen zij ook een database op met de gegeven van de beste kwaliteit oliën. Zij proberen die standaard steeds hoger te leggen, zonder de aarde uit te putten.

Standards, (ver)bouwen op principes

Veel mensen vallen er over dat Young Living geen biologisch keurmerk draagt. Dat wil zeggen dat ze geen keurmerk hebben van een extern bureau of instelling die die keurmerken afgeven. Biologisch is een keurmerk wat in elk land anders is en is dus niet internationaal is. Daarnaast is biologisch soms niet zo biologisch als je denkt, er zijn een flink aantal stoffen die wel zijn toegestaan in biologische producten, die niet biologisch zijn. Young Living wil de standaard biologisch overtreffen en zoekt continu naar betere opties. Dat gaat heel ver, ze streven naar het beste voor mens, dier, plant én productie. Ze streven ernaar om rentmeesters van de schepping te zijn en niet meer te nemen dan ze teruggeven.

Ga zelf kijken!

De boerderijen zijn te bezoeken, nog zo’n uniek gegeven in deze business. Van maandag tot vrijdag kun je de boerderijen bezoeken en krijg je een rondleiding. Het bedrijf heeft niets te verbergen, je moet alleen wel zelf komen kijken! Op Young Living European Convention, een internationaal evenement voor leden, wordt elk jaar door de CEO en andere werknemers binnen het bedrijf gedeeld hoe het bedrijf te werk gaat. Bijzondere verhalen uit voorgaande jaren worden gedeeld en unieke aanpakken beschreven. In 2019 heeft Young Living bijvoorbeeld essential oils de ruimte in gestuurd!
Ik heb die ervaringen inmiddels op zak en ben 100 procent overtuigd van de kwaliteit en de aanpak van het bedrijf. Ik weet ook hoe de scherp de prijs eigenlijk is, en dat de bedrijfsvorm er helemaal niets mee te maken heeft. In een andere blog, die je hier kunt vinden, kun je lezen waarom Netwerk Marketing de beste bedrijfsvorm is die er bestaat. Ik vertrouw Young Living helemaal en dat is waarom ik al mijn oliën en verzorginsproducten hier koop.

Geef een reactie