Altijd en overal Lavendel

Je bekijkt nu Altijd en overal Lavendel

Waarom the Lavender Life NL?

Al langer was ik aan het nadenken hoe ik het beste informatie kon delen over essential oils en troepvrij leven, in meer woorden dan een caption van Instagram. Ik houd enorm van leren en lezen, en duik vaak in onderzoeken om meer te weten te komen over essential oils. Helaas zijn essential oils nog niet zo geïntegreerd in onze cultuur dat er in elk huishouden een potje Lavendel olie te vinden is, al is het alleen maar om een inslapertje bij de hand te hebben. Mijn doel met the Lavender Life is om informatie te delen die je niet zo vaak leest op internet. Onderzoeken met een kritisch oog bekeken en samengevat, in plaats van hysterie en digitaal geschreeuw over de uitkomsten.
Daarnaast heb ik persoonlijk ervaren hoe het kan zijn als er vanuit een negatieve houding wordt online. Ik wil een positief licht zijn in de wereld van essential oils. Er is mijn inziens alleen maar moois te vertellen over essential oils, en het zou zonde zijn als we het kind met het badwater weggooien omdat een aantal mensen een slechte ervaring heeft gedeeld. Geloof me, ik heb ook wel eens per ongeluk Peppermint gehad op plekken waar het niet zo fijn voelde! Dat neemt niet weg dat Peppermint super goed werkt op een andere plek voor een ander doel…

Ik sta voor:

Openheid; Alle informatie die ik heb, is beschikbaar. Ik geef altijd antwoord op een vraag en ben niet bang om zelf vragen te stellen.
Eerlijkheid; Gewoon transparante informatie, geen leugens of creatieve waarheid. Ik ben niet op zoek naar publiciteit, ik blijf eerder saai en feitelijk. Hand in hand met openheid geef ik de beste informatie die ik heb op deze blog.
Relaties; Ik hou van relaties aangaan en met mij ga je dan gelijk diep.
Eigen keuzes; Het liefst zie ik mensen in hun kracht staan en vanuit goede informatie de beste keuzes maken voor hun eigen gezondheid.
Bewordering voor de schepping; Ik geloof dat alles wat we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden in de schepping ligt. Ik sta een leven zonder troep, mét alle goeds wat de natuur ons te geven heeft.

Het lastige is…

Het lastige is dat ik geen keuzes kan maken voor jou. Ik beschrijf en beschouw informatie en deel mijn mening ook, maar of, wanneer en waarvoor je essential oils wilt gebruiken moet je zelf beslissen. Je kunt me niet verantwoordelijk houden voor de keuzes die jij maakt voor je gezondheid. Ik zou het vreselijk vinden als je zegt: ‘Sanne zei dat Young Living de beste is’ of ‘Sanne zei dat ik deze olie moest gebruiken’. Als je hier bent om advies te krijgen, dan moet ik je teleurstellen. Ik geef geen advies, ik deel mijn ervaringen en informatie uit andere bronnen.
Wat ik heel gaaf zou vinden is als de informatie die ik hier deel ter harte neemt. Als je er overnadenkt en misschien nog eens een keer terugleest. Nog gaver zou ik het vinden als je zelf op onderzoek uit gaan en websites zoals Pubmed bezoekt. Je eigen mening vormen is het belangrijkste wat er bestaat. Vanuit je eigen mening kun je kiezen wat je wil, essential oils gebruiken of beslissen dat het niets voor je is.

Visie en verantwoordelijkheden

Mijn visie voor deze website is dat ik deel en jij een mening kan vormen. Mijn wens is dus niet dat je mijn mening overneemt. Veel te vaak doen we iets omdat iemand ons het adviseert. ‘Oh, mijn schoonmoeder adviseerde…’, ‘Ja, maar het consultatiebureau zei..’ en ‘Nou, mijn buurvrouw vertelde…’ of ‘Ik las op die blog dat…’ zijn zinnen die spreken van verschoven verantwoordelijkheid. Het heeft mij persoonlijk veel moeite gekost om mijn stem te vinden en standpunten in de nemen die de grote meute niet accepteert. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor die keuzes en dat heeft me veel goeds gebracht.
Jij mag ook verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van jezelf en je gezin. Jij kiest wat het beste is. Houdt er wel rekening mee dat dit soms spannend is, want je kan niets meer afschuiven op je schoonmoeder, het consultatiebureau of die vage blog. Jij maakt de keuzes, jij hebt de teugels in handen.

Altijd alert

Sinds mijn ogen zijn geopend voor de vervuiling van deze wereld ben ik altijd alert. Met vervuiling bedoel ik hoe er stilletjes aan giftige troep in kinderproducten wordt gestopt, zoals in Slime, klei, shampoo of billendoekjes. Hoe verzorgingsproducten voor vrouwen vol zitten met hormoonverstoorders die niet alleen invloed hebben op je eigen lichaam, maar ook op de generaties na jou. Het is bizar hoe de kwaliteit van onze voeding achteruit holt naarmate de jaren verstrijken. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe we overgewicht, alcoholisme en verslaving in de breedste zin van het woord kunnen accepteren en zelf promoten, terwijl we onze lichamen kapot maken. Mensen zien mij vaak als extreem, en in zekere zin ben ik dat ook. Ik drink geen koffie en alcohol, heb geen verzorginsproducten van de drogist in huis, heb nog nooit de pil gebruikt en we zetten onze modems uit om 23.00 ’s avonds.
Zelf noem ik het passie. Ik heb een ongelofelijke passie voor gezondheid. Ik ben verpleegkundige en heb een diep respect voor de Maker van de schepping. Ik geloof dat de schepping gemaakt is in volheid en dat onze lichamen altijd streven naar balans en herstel. Je kunt op elk moment een keuze maken om je leven anders in te vullen en je zult winst behalen.

Wil je met mij meedoen in mijn ontdekkingstocht naar de beste keuzes voor onze gezondheid en de fijnste manieren om essential oils te gebruiken, dan kan dat! Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en me volgen op social media. Ik ben te vinden onder the Lavender Life NL. Wil je ook die heerlijke essential oils in huis om je leven te verrijken? Neem contact op en ik help je op weg met je Starter Bundel, een hele goede eerste stap naar een gifvrij leven.

Eén advies

Okee, één advies dan. Lavendel olie kan altijd. Ik ben verliefd op lavendel olie, omdat ik weet dat de lavendel olie van Young Living één van de veiligste oliën ter wereld is. Ik gebruik lavendel olie letterlijk overal voor: huis- tuin- en keukenprobleempjes, bescherming van wollen kleding, slaap, prikkels, muggenbulten, schammetjes, rode billen, oneffenheden, noem maar op.

Veel plezier bij the Lavender Life NL

Geef een antwoord